De laatste levensfase vraagt voorbereiding. Als je je meer bewust bent van je sterfelijkheid, leef je bewuster en maak je betere keuzes. Dus nadenken over je dood, kun je al veel eerder doen dan in de laatste levensfase. Maar confrontaties met je dood, confronteert je ook met jouw kwetsbaarheid. En dat is lastig.

We hebben altijd een schroom om deze confrontatie aan te gaan. Toch kun je nadenken over je wensen voor de laatste levensfase en je kunt met je naasten spreken over deze wensen. Ook jongeren kunnen dat al doen. Zie ook http://youtu.be/ZfBfjLNkZWY

Vragen, die we kunnen bespreken:

Ik geef voorlichting aan groepen belangstellenden, maar ook aan mensen, die graag informatie willen over de mogelijkheden in de laatste levensfase. Als u als ouderenbond, rotaryclub, vrouwenvereniging, alzheimercafe voorlichting wilt, kunt u mij benaderen.
Als u graag individueel voorlichting wilt, kunt u ook bij mij terecht. Zo had ik een gesprek met Yvonne over haar vragen over haar vader. Haar bijna 100-jarige vader gaf steeds aan dat hij niet meer wakker wilde worden. We bespraken samen hoe ze met hem in gesprek kon gaan hierover. En ik gaf voorlichting aan een echtpaar over wilsverklaringen. Je kunt bij mij terecht als kinderen van oude ouders met vragen als

Mijn 88- jarige vader krijgt een behandeling aangeraden door zijn specialist, maar wil hij dit nog wel?
Wij willen als zussen met onze ouders praten over hun wensen voor hun laatste fase, maar onze broers willen dat niet, wat nu?
Mijn vader wil niet meer opgenomen worden in een ziekenhuis, hoe zorgen we ervoor dat dat niet gebeurt?
Mijn moeder wil euthanasie als ze dement wordt, is dat wel mogelijk?

Ook als je vragen hebt, nadat je in je directe omgeving te maken hebt gehad met het overlijden van naasten, kun je bij mij terecht. Dus met vragen zoals:

Door de dood van mijn beste vriendin ben ik heel erg aan het nadenken over mijn eigen dood?
Ik heb mijn oma erg zien lijden, zou het ook anders kunnen?

Vrijblijvend contact

Het eerste contact met mij is vrijblijvend en gratis.

Het eerste contact met mij is vrijblijvend en gratis.

Daarna bespreken we wat er nodig is en welke kosten daaraan verbonden zijn. Mocht dat een bezwaar zijn, dan komen we daar wel uit.

Contact